Gratis schatting

Vastgoednieuws, heet van de naald

Erven wordt goedkoper

Vlaams minister van Financiën en Begroting Bart Tommelein wil nog tijdens deze legislatuur de erfbelasting “vereenvoudigen, transparanter maken en verlagen”. Voor iedereen die geen partner of kind is van de overledene, gelden momenteel ...
BRUSSEL - Vlaams minister van Financiën en Begroting Bart Tommelein wil nog tijdens deze legislatuur de erfbelasting “vereenvoudigen, transparanter maken en verlagen”.
Voor iedereen die geen partner of kind is van de overledene, gelden momenteel erfenistarieven die al snel oplopen tot 65 procent. “Met zo’n tarieven gaan de mensen proberen de erfbelasting te omzeilen”, aldus de minister.

“Maar als ze het belastingtarief ervaren als eerlijk, dan betalen ze de belasting gewoon. Dat is wat we nu ook zien na de hervorming van de schenkbelasting vorig jaar. De tarieven zijn serieus gedaald, maar de inkomsten voor de Vlaamse schatkist zijn wél gestegen met 75 procent. Ik wil dezelfde richting uit met de erfbelasting.”

Over de hoogte van de nieuwe tarieven wil de minister zich nog niet uitspreken. Maar als we als voorbeeld geven dat in Nederland een maximum-tarief van 40 procent geldt, is het antwoord: “Dat is toevallig het nieuwe maximumtarief van de schenkbelasting.”

Bron: Luc Standaert - 11/07/2016

Vragen over dit nieuws?

U bent verkoper

U bent verkoper
Wens je jouw eigendom zorgeloos te verkopen? Wij streven steeds naar de hoogst mogelijke prijs & de beste voorwaarden bij verkoop. Ontdek het hier.
Ontdek meer

U bent verhuurder

U bent verhuurder
Je wenst te verhuren zonder kopzorgen? Wij nemen deze taken graag voor onze rekening. Wij bieden 2 verschillende dienstenpakketten aan voor verhuur. Ontdek ze hier.
Ontdek meer