Gratis schatting

Vastgoednieuws, heet van de naald

De winter komt! 5 tips om je verwarmingskosten te drukken

Of je nu een liefhebber bent van barre wintertemperaturen of niet, voor je is een zachte winter een zegen. Het doet deugd als je met de stijgende energieprijzen, je verwarming niet hoger hoeft te draaien. Nu het lijkt dat er ...
Of je nu een liefhebber bent van barre wintertemperaturen of niet, voor je verwarmingsfactuur is een zachte winter een zegen. Het doet deugd als je met de stijgende energieprijzen, je verwarming niet hoger hoeft te draaien. Nu het lijkt dat er toch een serieuze winterprik zit aan te komen, lijsten we alvast enkele handige tips voor je op, zodat je niet te diep in de buidel moet tasten.

1. Vergelijk de verschillende leveranciers

Iedereen spreekt er over, veel te weinig doen het ook effectief. De mens is immers een gewoontedier. Onthoud echter dat vergelijken altijd loont! Leg de verschillende tarieven van de leveranciers eens naast elkaar en informeer je grondig. Kijk verder dan de slogans en reken uit wat je echt kan besparen met de juiste formule. Online kan je heel wat vergelijkingssites vinden, maak er gebruik van.

2. Investeer en isoleer

Heb je nog een stokoude CV-ketel, vervang deze dan. Deze éénmalige investering haal je er dubbel en dik uit. De huidige installaties zijn een heel stuk zuiniger dan de vorige generatie. Investeer ook in isolatie. Een besparing van honderden euro’s ligt hier voor het grijpen. Ga bovendien na voor welke premies of subsidies je in aanmerking komt als je gaat isoleren. Easy money!

3. Elke ruimte zijn eigen temperatuur

Niet overal in huis moet het even warm zijn. Je zou zelfs kunnen opteren om ruimtes die je amper gebruikt niet te verwarmen. Met thermostatische radiatorkranen kan je voor elk vertrek afzonderlijk de temperatuur instellen.

4. Geef je radiatoren de ruimte

Om optimaal te functioneren hebben je radiatoren ruimte nodig. Hang er geen was of kledij op, dat beperkt het rendement. Staan je radiatoren tegen een muur, hang er dan radiatorfolie achter, zo reflecteert de warmte terug de open ruimte in.

5. Ventileer

Verwarmen en ventileren gaan hand in hand. De lucht in uw woning is vochtiger dan de buitenlucht. Een kwartiertje ventileren per dag is ideaal. Zet op dat moment de verwarming even uit. Hang ook binnen geen was te drogen, niet goed voor de lucht en niet voor uw gezondheid.

Ga vandaag nog aan de slag met bovenstaande tips. U zal het rendement voelen! Er zijn leukere dingen om uw geld aan te spenderen.


Bron: Immovlan.be - 13/01/2016

Vragen over dit nieuws?

U bent verkoper

U bent verkoper
Wens je jouw eigendom zorgeloos te verkopen? Wij streven steeds naar de hoogst mogelijke prijs & de beste voorwaarden bij verkoop. Ontdek het hier.
Ontdek meer

U bent verhuurder

U bent verhuurder
Je wenst te verhuren zonder kopzorgen? Wij nemen deze taken graag voor onze rekening. Wij bieden 2 verschillende dienstenpakketten aan voor verhuur. Ontdek ze hier.
Ontdek meer