Gratis schatting

Vastgoednieuws, heet van de naald

Deadline voor extra verklaring btw afbraak/heropbouw met één maand verlengd

sloop-heropbouw
In functie van de overgangsregeling rond het 6% btw-tarief sloop/heropbouw moet bij verkoopprojecten van promotoren een extra verklaring nr. 111.3-2024 ingediend worden voor de facturen van 2024. De fiscus hanteert hiervoor de zeer strakke deadline van 31/05/2024. Via een nieuwe circulaire wordt ze echter met een maand verlengd. De extra verklaring moet dus uiterlijk op 30/06/2024 ingediend zijn bij de FOD Financiën (of uiterlijk op de latere datum van de voorlopige oplevering).
Het is gebleken dat er onduidelijkheid bestaat rond de toepassing van de administratieve toegeving inzake het indienen van de verklaring 111.3-2024 in het kader van de overgangsregeling voor de toepassing van het verlaagd btw-tarief in het geval van de levering van een gebouw.

Om deze problematiek te verduidelijken heeft de administratie FAQ nr. 47 die is opgenomen in de circulaire 2024/C/32 FAQ betreffende de nieuwe regeling inzake het btw-tarief van 6 % voor de afbraak en heropbouw van woningen van 08.05.2024 herwerkt.

Onthoud ook dat de btw ten laatste op 31/12/2024 opeisbaar moet zijn geworden en dat de omgevingsvergunning aangevraagd moet zijn voor 01/07/2023. Dit zijn de basisvoorwaarden om überhaupt voor de overgangsregeling in aanmerking te komen.
www.cib.be

Vragen over dit nieuws?

U bent verkoper

U bent verkoper
Wens je jouw eigendom zorgeloos te verkopen? Wij streven steeds naar de hoogst mogelijke prijs & de beste voorwaarden bij verkoop. Ontdek het hier.
Ontdek meer

U bent verhuurder

U bent verhuurder
Je wenst te verhuren zonder kopzorgen? Wij nemen deze taken graag voor onze rekening. Wij bieden 2 verschillende dienstenpakketten aan voor verhuur. Ontdek ze hier.
Ontdek meer