Gratis schatting

Vastgoednieuws, heet van de naald

Gebouwen mogen amper nog energie verbruiken tegen 2050

Energie
Ga je bouwen, verbouwen of sta je op het punt een woning te kopen? Dan kan het interessant zijn om de wetgeving in de gaten te houden. In de toekomst zullen we met zijn allen immers zuiniger moeten omspringen met energie, en daar houd je maar beter nu al rekening mee!
Nieuwe Europese wetgeving

Wist je dat vanaf 2021 nieuwe gebouwen nog amper energie mogen verbruiken voor verwarming, koeling en warm water. Dat is dus niet heel lang meer! Deze wetgeving werd echter recent nog verscherpt, tegen 2050 moeten ook bestaande gebouwen mee in deze beweging. Zo moet de uitstoot van broeikasgassen met maar liefst 95% teruggedrongen worden. Hier zullen ongetwijfeld kosten aan verbonden zijn en daar kun je bij de aankoop van een woning, maar beter al rekening mee houden. Al zullen premies het ergste financiële leed ongetwijfeld verzachten.

Per land een concretere uitwerking

De beslissing mag dan wel op Europees niveau genomen zijn, het is nu aan België om dit in een concreet routeplan te vertalen. Ongetwijfeld zullen energierenovaties verder gestimuleerd worden. Als consument kun je zo voordeliger renoveren, het is goed voor het milieu en het verhoogt de energie-efficiëntie. Er zijn dus alleen maar winnaars.

Per 10 parkeerplaatsen, één elektrische laadpaal

Een andere belangrijke richtlijn? Gebouwen die voorzien zijn van parkeerplaatsen, zullen per 10 parkeerplaatsen over één elektrische laadpaal dienen te beschikken. Zo wordt er ook verder ingezet op elektrische voertuigen. Voor bedrijven die 250 medewerkers tellen, is er alvast een uitzondering. Dat deze richtlijn voor een flinke boost in laadpalen zal zorgen, lijkt ons alvast evident. Enkel op deze manier kan de elektrische wagen op korte termijn doorbreken.
Immovlan.be

Vragen over dit nieuws?

U bent verkoper

U bent verkoper
Wens je jouw eigendom zorgeloos te verkopen? Wij streven steeds naar de hoogst mogelijke prijs & de beste voorwaarden bij verkoop. Ontdek het hier.
Ontdek meer

U bent verhuurder

U bent verhuurder
Je wenst te verhuren zonder kopzorgen? Wij nemen deze taken graag voor onze rekening. Wij bieden 2 verschillende dienstenpakketten aan voor verhuur. Ontdek ze hier.
Ontdek meer