Gratis schatting

Vastgoednieuws, heet van de naald

Overgangsmaatregel renovatiewerken aan btw-tarief van 6% verlengd

Het uitvoeren van renovatiewerken aan een woning of een appartement kan voorlopig nog steeds tegen 6% btw (in plaats van 21%). Als voorwaarde geldt onder meer dat de woning langer dan vijf jaar geleden in gebruik moet zijn genomen. Normaal gezien ...
Het uitvoeren van renovatiewerken aan een woning of een appartement kan voorlopig nog steeds tegen 6% btw (in plaats van 21%). Als voorwaarde geldt onder meer dat de woning langer dan vijf jaar geleden in gebruik moet zijn genomen. Normaal gezien zou deze ouderdomsvereiste vanaf 1 januari 2016 verhoogd worden naar 10 jaar. Het betreffende KB is tot op vandaag echter nog steeds niet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Bovendien zou de maatregel niet met terugwerkende kracht in werking treden, maar pas vanaf de 10e dag na publicatie in het Belgisch Staatsblad. Tot die datum kan je dus nog steeds volgens de oude regeling (woning vanaf 5 jaar oud) genieten van het verlaagde btw-tarief.

Gevolg voor overgangsmaatregelen

De vertraging heeft ook gevolgen voor de overgangsmaatregelen, waarbij men onder bepaalde voorwaarden nog tijdelijk het tarief van 6% kon toepassen voor werken aan woningen die niet aan de hogere ouderdomsvereiste voldoen.

In de voorwaarden voor de toepassing van de overgangsmaatregel werd op diverse plaatsen de deadline van 31 december 2015 gehanteerd. Deze deadline is nu geschrapt en vervangen door de datum van de uiteindelijke publicatie.

Bron: Bouwunie - 12/01/2016

Vragen over dit nieuws?

U bent verkoper

U bent verkoper
Wens je jouw eigendom zorgeloos te verkopen? Wij streven steeds naar de hoogst mogelijke prijs & de beste voorwaarden bij verkoop. Ontdek het hier.
Ontdek meer

U bent verhuurder

U bent verhuurder
Je wenst te verhuren zonder kopzorgen? Wij nemen deze taken graag voor onze rekening. Wij bieden 2 verschillende dienstenpakketten aan voor verhuur. Ontdek ze hier.
Ontdek meer