Gratis schatting

Vastgoednieuws, heet van de naald

Uw woning als investering: 6 tips van experten over huurinkomsten

Mikt u met de aankoop van een huis of appartement op huurinkomsten? In dat geval is een goede voorbereiding erg belangrijk. Ik ga Bouwen & Renoveren verzamelde alvast een aantal tips van experts.
Mikt u met de aankoop van een huis of appartement op huurinkomsten? In dat geval is een goede voorbereiding erg belangrijk. Ik ga Bouwen & Renoveren verzamelde alvast een aantal tips van experts.

Verenigde Eigenaars (www.ve-pr.be)

"Investeren in onroerend goed vergt betrokkenheid. Volg de betalingen van de huurder op. Blijf ook op de hoogte van de wijzigende regelgeving, bijvoorbeeld betreffende woonkwaliteitsvereisten en de woninghuurwet."
"Wilt u investeren in een appartement, check dan via voor welk percentage u moet bijdragen in de algemene onkosten. Vraag ook de verslagen van de drie laatste algemene vergaderingen op, om na te gaan of er werken gepland zijn."

Living-Stone.be (www.living-stone.be)

"Zorg dat u goed weet aan wie u verhuurt: check zijn inkomen, zijn historiek, enzovoort. Een slechte keuze kan u lang blijven achtervolgen. Laat de selectie desnoods over aan een makelaar met bewezen verhuurervaring."
"Jonge huurders hechten meer belang aan comfort dan aan grote ruimtes. Overweeg dus om kleinere appartementen te verhuren tot maximaal 90 vierkante meter. Het rendement hiervan ligt meestal hoger dan dat van grote woningen."

Vanhaerents Development (www.vanhaerents.be)

"De trek naar de stad is begonnen. Investeer vooral in stadscentra die in de lift zitten. Kies daarbij voor projecten met een goede kwalitatieve architectuur en een kwalitatief openbaar domein. Beleggen in vastgoed blijft een langetermijninvestering."
Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (www.biv.be)

"Schakel sowieso een erkende vastgoedmakelaar in. Die kan u tips geven, en kan zowel de koop als de verhuur in goede banen leiden. Bovendien is hij onderworpen aan onze deontologische regels en verplichtingen die extra zekerheden inbouwen."

Bron:  ikgabouwen.knack.be - 10/02/2015

Vragen over dit nieuws?

U bent verkoper

U bent verkoper
Wens je jouw eigendom zorgeloos te verkopen? Wij streven steeds naar de hoogst mogelijke prijs & de beste voorwaarden bij verkoop. Ontdek het hier.
Ontdek meer

U bent verhuurder

U bent verhuurder
Je wenst te verhuren zonder kopzorgen? Wij nemen deze taken graag voor onze rekening. Wij bieden 2 verschillende dienstenpakketten aan voor verhuur. Ontdek ze hier.
Ontdek meer