Gratis schatting

Vastgoednieuws, heet van de naald

Vanaf 1 januari 2016: verplicht ventilatievoorontwerp en prestatieverslag

Het Vlaams Gewest zet vanaf volgend jaar in op de verbetering van de kwaliteit van ventilatiesystemen in residentiƫle gebouwen. Voor alle nieuwe en ingrijpend energetisch te renoveren wooneenheden met stedenbouwkundige vergunningsaanvraag of ...
Het Vlaams Gewest zet vanaf volgend jaar in op de verbetering van de kwaliteit van ventilatiesystemen in residentiële gebouwen. Voor alle nieuwe en ingrijpend energetisch te renoveren wooneenheden met stedenbouwkundige vergunningsaanvraag of melding vanaf 1 januari 2016, moet de aangifteplichtige twee nieuwe verplichtingen in acht nemen.

  • vóór de start van de werkzaamheden een ventilatievoorontwerp laten opmaken.
  • na de uitvoering een prestatieverslag van het geplaatste ventilatiesysteem laten opstellen.
Het ventilatievoorontwerp brengt het gekozen systeem en de ruimtelijke impact ervan in kaart. In het prestatieverslag worden de kenmerken en de behaalde prestaties van het ventilatiesysteem getoetst aan de prestatiecriteria van de ‘STS-ventilatie’ (‘STS-P 73-1 - Systemen voor basis ventilatie in residentiële toepassingen’).

De aangifteplichtige moet een ‘ventilatieverslaggever’ aanstellen die ervoor zorgt dat een ventilatievoorontwerp en het ventilatieprestatieverslag worden opgemaakt. De verslaggever neemt de gegevens uit deze verslagen van de ventilatieverslaggever correct op in de EPB-aangifte.

Meer info over de bedoeling en de taak van de verslaggever.

Meer informatie over het aanstellen van een ventilatieverslaggever en over het opgestelde kwaliteitskader, vind je op www.ikventileerverstandig.be.

Bron: VEA

Vragen over dit nieuws?

U bent verkoper

U bent verkoper
Wens je jouw eigendom zorgeloos te verkopen? Wij streven steeds naar de hoogst mogelijke prijs & de beste voorwaarden bij verkoop. Ontdek het hier.
Ontdek meer

U bent verhuurder

U bent verhuurder
Je wenst te verhuren zonder kopzorgen? Wij nemen deze taken graag voor onze rekening. Wij bieden 2 verschillende dienstenpakketten aan voor verhuur. Ontdek ze hier.
Ontdek meer