Gratis schatting

Vastgoednieuws, heet van de naald

Vlaams Parlement keurt hervorming registratierechten goed!

Het Vlaams Parlement nam afgelopen woensdagavond het decreet aan (74 stemmen voor, 21 onthoudingen) rond de hervorming van de registratierechten bij de aankoop van een gezinswoning.
Deze week volgt de bekrachtiging door de Vlaamse regering en daarna zal de publicatie van het decreet in het Belgisch Staatsblad volgen. De hervorming zal ingaan voor verkoopovereenkomsten afgesloten vanaf 1 juni 2018.

De hervorming zal zorgen voor de omzetting van de bestaande gunstregimes van het klein beschrijf en de diverse abattementen tot een lager tarief van 7% voor de aankoop van de gezinswoning. Voor bescheiden woningen met een aankoopprijs tot 200.000 euro is er wel een vrijstelling op de eerste schijf van 80.000 euro. Die vrijstelling komt overeen met een korting van 5.600 euro. Die korting geldt tot een aankoopprijs van 220.000 euro voor woningen of appartementen in de Vlaamse rand of in de kernsteden.

Bekijk het verslag.
BIV - Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars

Vragen over dit nieuws?

U bent verkoper

U bent verkoper
Wens je jouw eigendom zorgeloos te verkopen? Wij streven steeds naar de hoogst mogelijke prijs & de beste voorwaarden bij verkoop. Ontdek het hier.
Ontdek meer

U bent verhuurder

U bent verhuurder
Je wenst te verhuren zonder kopzorgen? Wij nemen deze taken graag voor onze rekening. Wij bieden 2 verschillende dienstenpakketten aan voor verhuur. Ontdek ze hier.
Ontdek meer